Lesgever

DSC00976

Jacques Gheysen (Swami Satyam Majnu), voltijds yogaleraar en shi-atsu therapeut.

Startte met Yoga in 1959, een zoektocht langsheen verschillende Yogaleraren en Yoga technieken.

Yogabeoefening stond die dagen hier ten lande nog in zijn kinderschoenen. Het nadeel daarvan was dat er bitter weinig informatie over yoga te vinden was. Het grote voordeel daarentegen was dat belangrijke leraren zoals André Van Lysebeth (een der eerste yoga-adepten van België) en Yogi’s vanuit Indië, swami Chidananda (Divine Life Society) en Swami Satyananda en vanuit Japan, sensei Massahiro Oki nog les gaven in kleine groepen. Dit resulteerde voor Jacques in een zeer intense en persoonlijke begeleiding. Bovendien voorkomt een opleiding door verschillende leraren, dat men zich gaat vastpinnen aan vaste regels en beperkingen, scholen en richtingen en -ismen, waar zelfs een ongebonden disicipline als Yoga niet van gespaard wordt.

Na jaren van omzwervingen, startte hij op basis van al deze ervaringen en aanbevelingen met een eigen yoga- en shiatsuschool in 1976 (Heel Yoga Ashram). In 1991 richtte hij samen met zijn vrouw Evgenia Kalokerinos (Nirava Rajni) de huidige vzw Yogacentrum Panta-Rei op met yogalessen in Leuven, Vlierbeek, Heverlee en Houwaart. Er wordt nu nog op twee plaatsen lesgegeven, in Houwaart en in Heverlee (zie lessenprogramma).

De lessen beperken zich niet tot de klassieke Yoga lichaamshoudingen maar worden voortdurend aangevuld met andere, soms weinig gekende of verloren gewaande, lichaams- en ademhalingstechnieken evenals concentratie- en visualisatietechnieken en mantra’s.

In het yogacentrum Panta-Rei worden dagelijks yogalessen gegeven, in de voormiddag en ‘s avonds en het zal dan ook niet verwonderlijk zijn dat verspreid over de jaren een groot aantal mensen onder leiding van Jacques  hun eerste stappen op het yoga-pad hebben gewaagd.